Vi har i år haft en fantastisk svensk sommar med många varma dagar, oavsett vart i landet man befunnit sig, och än så länge tyder ingenting på att sommaren skulle vara på väg att ta slut. Faktum är att den hittills varmaste dagen kom den 3 augusti när temperaturen i Ängelholm mättes upp till hela 31 grader, det i sin tur innebar också en tropisk natt i Ängelholm mellan lördagen och söndagen.

Sommaren inleddes med kaos och den så kallade festivaldöden 2013 när bland annat jätten Peace & Love gick i konkurs och Siestafestivalen i Hässleholm tvingades ställa in. Men det skulle vända och sommaren skulle istället bli en succé när Bråvallafestivalen lockade omkring 50000 personer till Östergötland för att se artister som Avicii och Rammstein. Därefter följde ett Dam-EM i fotboll som sprängde alla tidigare publikrekord för mästerskapet och att kalla det för en succé är nästan en underdrift.

Även om sommarens största händelser redan gått av stapeln så finns det mängder av platser att avnjuta sommarens sista (?) månad på. Egentligen spelar det inte så stor roll om man lämnar fastlandet för att sig till somriga Öland eller Gotland eller om man föredrar att bara ta sig ned till den lokala badplatsen ? när den svenska sommaren ligger på som den gjort hittills så finns det "carpe diem-möjligheter" överallt.

En trend som börjat bli alltmer populär är att man tar med sig laptopen, surfplattan eller smartphonen till stranden. För 5-10 år sedan var det standard med en dagstidning och en flaska solkräm, idag har tidningen bytts ut mot tekniska prylar men solkrämen ligger alltjämt kvar. Det smidiga med att hela tiden kunna vara uppkopplad och få de senaste nyheterna samt kunna streama sport och TV har verkligen uppskattats av svenskarna.

För dig som vill ha lite extra spänning i tillvaron kan det helt klart vara värt att ta med internet till stranden. Flera nätcasinon, däribland Jackpotjoy, går att nå via smartphones, surfplattor och bärbara datorer vilket innebär att du inte längre behöver sitta inne och missa soltimmarna medan du spelar. Passa på och njut av sommarens sista soltimmar för vad kan vara bättre än en heldag på stranden med bad och beachvolleyboll varvat med BlackJack och Poker?