På sommaren så väljer många att hellre spendera sina dagar utomhus i solen än inne framför datorn. Man kan tro att många då glömmer bort sina favoritspel, men sanningen är att dessa mer än gärna får följa med ut i värmen - via våra mobiltelefoner. Idag kan du spela de flesta spelen via din mobiltelefon, vilket betyder att du kan spela var du än befinner dig.

Slots är ett av de spel som var först ut att komma in i våra mobiler. Mycket av det ligger i att spelet inte innehåller så många fler moment än tre snurrande hjul och möjligheterna att kunna satsa på olika rader. Därför var det inte ett allt för långt steg att anpassa spelet till den lilla skärmen. Ett annat spel som var ett av de första att komma i mobil version var poker och det fanns redan långt innan de riktiga casinosajterna tog klivet in i den mobila världen, pokerspel som man kunde spela på skoj med sina vänner via telefonen.

Även klassisk betting på sport och annat ha fått ett stort lyft via de mobila spelen. Idag kan du direkt ifrån tv-soffan satsa pengar på matchen som du spelar på via så kallade live odds. Dessa odds förändras ständigt under matchens gång och ett enstaka mål kan ändra din möjliga vinst totalt. Dock så är det den odds-sats som ligger när du lägger ditt bud som gäller för dig om du eventuellt vinner.

Idag kan du till och med skrapa lotter i mobilen om du skulle vilja det. För att öka den verklighetstrogna känslan så använder du då ditt finger och för det över skärmen på din smartphone för att skrapa fram fälten på din lott.